Dreams come true…

Op je 50e je laatste gevecht in de ring !

 Ik begon op mijn 14e met kickboksen, als eerst bij Samurai van Peter Stolp, aantal jaar bij Jan Plas van Mejiro gym en later bij Johan Vos. Na wat geproefd te hebben van andere vechtsporten, waaronder Kyokushin karate bij de vermaarde Jan Stapper, toch weer uitgekomen bij het kickboksen.

En nu ik alweer jaren regelmatig train bij een leuke kickboks school en  bij gelegenheid nieuwe talenten aanmoedig bij hun wedstrijden, ging het toch kriebelen bij me.  Als ik hun zenuwen zag en geploeter, het harde werken voor en tijdens de wedstrijd, kreeg ik het gevoel dat ik het toch echt nog een keer moest doen.

Uiteindelijk het besluit genomen en duurde het nog 8 maanden voordat er een gelijkwaardige tegenstander was gevonden (Gideon Koopman van Tony’s gym)

Een onvergetelijke ervaring, in de kleedkamer ingezwachteld worden, het wachten, zenuwachtig zijn, de spanning voelen, de ring in stappen en beseffen dat het nu ECHT ging gebeuren…. ik verloor de wedstrijd maar overwon zoveel.

Het voelt alsof je in een andere dimensie stapt, je zintuigen super scherp, elke vezel in je lijf voel je. Geweldig !

Mijn tegenstander deed het supergoed en ging vanaf het 1e moment helemaal los, ik liep gelijk achter de feiten aan en kwam daardoor niet toe aan mijn eigen spel.

Maar ondanks dat, ik genoot met volle teugen !

Zou je dit ook 1 keer in je leven willen ervaren ? Wij hebben ieder jaar een traject naar een echt (recreanten) wedstrijd!

Gepubliceerd door kickboksfit

Personal & small group Kickboks trainer

Geef een reactie

%d